Frankincense/Olibanum (Boswellia serrata) 100gram.

129 kr
Finns i lager för omgående leverans
Finns ej i lagret
Endast få kvar i lagret (3 st)
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager!

Produktbeskrivning:
Frankincense, som också heter Olibanum, är tillsammans med guld och Myrra gåvorna som de tre visa männen kom med till kristusbarnet. Den har hyllats av många kulturer under sin 5 000 år dokumenterade användning, och är inte mins känd som huvudingrediens i katolska & ortodoxa kyrkans rökelse. Hartsen utvinns från olika arter av släktet Boswellia som tillhör familjen burseraceae (ibland kallad kopalfamiljen) som även Palo Santo, Kopal och Myrra tillhör. Träd från Boswellia odlas på flera områden i världen för att utvinna dess väldoftande harts. Doften är krämig, lätt kryddig och söt med inslag av trä. Den korresponderar starkt med solsfären och det högre medvetandet. Frankincense har även under årtusenden använts för sina medicinska och hälsofrämjande egenskaper, och har påvisad effekt för lindring av oro, depression och ångest.

Sammanfattning
Allmännamn: Frankincense/Olibanum
Vetenskapligt namn: Boswellia serrata
Växtdel: Harts
Ursprung: Indien
Doft: Krämig, lätt kryddig och söt med inslag av trä
Användning: Solitärt eller i rökelseblandningar, medicinskt & hälsofrämjande, parfymering
Magisk användning: Ceremonial förbränning, komma i kontakt med ens högre väsen & det högre medvetandet (solsfären), tillverkning av smörjelse
Magiska egenskaper: Hjärt- & solsfär, rening, helande, beskydd, klarhet, balans, harmoni, inspiration, komma närmre sitt högre jag/sanna väsen, gott mod, lätthet i kropp, ande och själ.


Bakgrund
Frankincense var den mest hyllade och eftertraktade varorna under antiken och hade sitt ursprung i Yemen och Oman. Redan kring år 1000 f.v.t. var det en viktig och exklusiv handelsvara. Babylon, Assyrien, Egypten, Rom, Grekland och Kina använde alla denna harts för läkekonst, som rökelse i ceremonier och för parfymering och kosmetika. Hartsen ansågs vara mer värdefull än guld, vilket gjorde att romarriket försökte överta de områden där frankincense tillverkades. Det är från dessa arabiska regioner som frankincense har sitt namn Olibanum, som kommer från arabiskans ord för mjölk, Al Luban. I antikens Egypten användes den svarta askan, kohl som blir över vid förbränning av hartsen som smink. Frankincense bränns traditionellt under sabbaten av judar och är den mest centrala rökelsen inom katolska och ortodoxa kyrkan.

Frankincense tillverkas från olika arter tillhörande släktet Boswellia, som tillhör familjen Burseraceae (ibland kallad Kopal familjen), som även Palo Santo (Bursera graveolens), Kopal (t.ex. Dacryodes peruviana & Copaifera officinalis) och Myrra (Commiphora myrrha) tillhör. Frankincense arter odlas vanligen i Asien och Afrika. Denna harts kommer från Boswellia serrata och är odlad i Indien. Den framställs genom att man skär snitt i trädet vars sav samlas upp för att sedan droppas på fat varpå dropparna torkar under några veckor. Frankincense brukar säljas i olika renhetsgrader. Ju vitare och klarare, desto renare. Kornen sorteras för hand. Det är de absolut renaste kornen som används för tillverkning av medicin. Denna produkt är väldigt ren, men säljs inte för medicinskt bruk.

I traditionell medicin har frankincense använts för sårläkning, feberdämpande, mot kräkningar, astma, artrit, bota tumörer och cancer, samt diverse psykiska besvär. Ett annat traditionellt användningsområde är för att bota magbesvär, hjälp matsmältningen och förbättra tänder och tandkött. Vid dessa behov tuggas helt enkelt hartsen som ett tuggummi. Den får då en tuggummiliknande konsistens men något hårdare. då används de renaste hartskornen, då de lite mörkare innehåller sandkorn vilka är otrevliga att tugga. Smaken är något parfymlik.

Frankincense har flera intressanta medicinska egenskaper och används även idag för att behandla olika åkommor. Det har det senaste årtiondet bedrivits forskning just på de medicinska egenskaperna hos frankincense där reumatoid artrit, ulcerös kolit och astma har undersökts. Även intressant att det enligt några rapporter visats att frankincense kan ha stress/oro & depressionsdämpande egenskaper.

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Frankincense

Andra namn
Bible Frankincense, Olibanum, Olibano, Boswellia, Encens, Gum Thus, Incienso, Weihrauch, Wierook.

Doft
Frankincense från denna indiska Boswellia serrata, och frankincense generellt, är lätt söt med hintar av fruktighet, den är definitivt kryddig och har en maskulin karaktär. Röken är tjock och lätt krämig med inslag av lätt bitter doft som för tankarna till trä och jord.

Användning & magiska egenskaper
Frankincense är en utmärkt rökelse, har flera medicinska och hälsofrämjande egenskaper samt en vanlig väldoftande ingrediens i kosmetika och hud- & hårprodukter.

Som rökelse är Frankincense enkelt att förbränns genom att några hartskorn placeras på rökelsekol. Den passar utmärkt att använda solitärt men är också en genial ingrediens i egna rökelseblandningar. Utöver att traditionellt ha använts för att dämpa oro och ångest samt luckra upp depressiva tillstånd, så finns det flera studier från 2000-talet som påvisat just detta. Av denna anledning är det vanligt att använda Frankincense som ingrediens i salvor och oljor som t.ex. kan smörjas på bröstet vid denna typ av besvär.

Enligt Liber 777:s tabeller korresponderar Frankincense (skriven som Olibanum, vilket är samma rökelse) med solsfären (6) samt stig 19 (Teth - Streangth), 30 (Resh - the Sun) & 31 (Shin - Judgment), vilket är elementen luft och eld. Dess solära koppling ser vi även i att Frankincense var utöver guld och myrra, gåvan som det nyfödda kristusbarnet fick av de tre vise männen; samt att det är den rökelse starkast kopplad till kristendomen och används mycket i ortodoxa & katolska kyrkan.

Solsfären är inom kabbala sfären Tifaret som är placerat mitt på trädet och kan sägas balansera de andra sfärerna; tankar & känslor, medkännande & gränsdragning, det sakrala & profana, etc. Sfären är kopplad till det högre jaget, ens HGA eller Daemon, själen, atman etc. Om månsfären Yesod ses som det undermedvetna så skulle solsfären Tifaret vara det övermedvetna, ens essens som inte identifierar sig med ens tanke-, beteende- eller känslomönster i astralplanets bägare.

Frankincense är alltså en utmärkt rökelse för att komma i kontakt med den delen av ens väsen som ser bortom det sovande medvetandets drömmar och tända solsfärens stjärna som kan följas genom den symboliska nattens mörker och kyla.

Ett sätt att göra detta är att helt enkelt tända rökelsen och söka fokusera på den del av ens väsen som tittar ner i den mundana tillvarons labyrint, t.ex. med fokus på energicentret i hjärtat och balansering med motsatser av det som dyker upp i det inre. Kontemplation över ens beteende-, tanke- och känslomönster i ens konfiguration och hur de uppstått, formats och ev. vem som lärt en dessa mönster; för att frigöra sin position jämte dem och därmed söka ens egen essens och ens berättelse. Mantran och invokationer av solära deiteter, t.ex. den hinduistiska solguden Surya:

OM SURYAYA NAMAHA

Den solära energin kan också nås genom dess reflexion på månens yta, där divination är ett praktiskt sätt. Operatören har då intentionen att få kontakt med sitt högre väsen bortom tid och rum, inte helt olikt så som astronauten kommunicerar med sig själv i femdimensionaliteten i filmen Interstellar, som därifrån kan t.ex. leda operatörens hand eller hela skeendet. Runor eller tarotkort kan t.ex. hållas över röken av Frankincense samtidigt som ett mantra till ens högre väsen reciteras. Om frågor och svar söks åt någon annan kontaktas den personens högre väsen också för att hjälpa till i arbetet.

Det är vanligt att göra salva och smörjelse (olja) med frankincense. Denna kan användas för att välsigna användaren eller föremål med den solära kraften och dess principer. Smörjelse har på detta sätt traditionellt använts för att välsigna nyfödda och personer som träder in i ett nytt livsskede eller magisk fas.

Doften gör oss lätta, medvetna, närvarande, vid gott mod och för oss närmre vår sanna essens bakom murar och fasader som byggts upp av vårt ego. Perfekt att förbränna för att lätta upp tunga energier, nå klarhet, finna balans och harmoni, "hitta hem", öppna upp sig etc.




Legal notering
Vissa aromatiska växter och produkter kan ha ett historiskt användningsområde av folkloristisk natur, men vi erbjuder denna produkt som en rökelse och/eller botanisk kuriosa. Varken livsmedelsklassad, för konsumtion eller medicinsk användning. Undvik kontakt med hud och ögon. Håll borta från barn och djur.


Produkter

    Produkten har blivit tillagd i varukorgen

    Gå till kassanFortsätt handla